EBOLA: Misionara americană Nancy Writebol, tratată cu ser experimental, se simte bine

| 12 aug, 2014

Misionara americană Nancy Writebol, infectată cu virusul Ebola în Africa şi tratată cu un ser experimental, se simte bine, a declarat, marţi, fiul ei, informează AFP.

'Se simte bine. Vedem că starea sa fizică s-a ameliorat, ochii i s-au luminat, râde şi glumeşte puţin', a declarat Jeremy Writebol pentru postul de televiziune american NBC, precizând că medicii care o tratează cred că mama sa se va reface complet.

Nancy Writebol, la fel ca doctorul Kent Brantly, alături de care lucra, a fost tratată cu un ser experimental, ZMap, care nu a fost testat pe oameni, dar s-a dovedit foarte eficient în cazul maimuţelor.

Starea doctorului Brantly, 33 de ani, internat la rândul său într-o unitate a Spitalului Universitar Emory, din Atlanta (statul Georgia), pare să se fi ameliorat mai repede decât cea a dnei Writebol, în vârstă de 60 de ani.

La câteva ore după ce i-a fost administrată prima doză din acest tratament, Kent Brantly s-a ridicat din pat şi a făcut un duş, potrivit surselor din anturajul său. De altfel, atunci când a fost adus la spitalul Emory, el a coborât din ambulanţă pe picioarele sale. Dimpotrivă, Nancy Writebol era culcată şi părea incapabilă să se mişte.

Epidemia fără precedent de Ebola, de la apariţia sa în 1976, a afectat 1.848 de persoane şi a provocat numeroase decese în patru ţări ale Africii de Vest, potrivit unui ultim bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Soţul lui Nancy Writebol s-a întors din Liberia luni şi rămâne în carantină, verificându-se în mod regulat dacă prezintă simptome precum febră, dureri musculare, diaree şi vărsături. Perioada de incubare a virusului Ebola durează între 2 şi 21 zile.

Potrivit OMC, rata de mortalitate în rândul persoanelor infectate atinge aproape 55% în cazul acestei epidemii, care a lovit Guineea, Sierra Leone, Liberia şi Nigeria, cele mai populate ţări ale Africii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ