Avertisment OMS: Epidemia de EBOLA este subestimată

| 15 aug, 2014

Epidemie Ebola. Epidemia de Ebola este mult subestimată, atrage atenţía Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care cere „măsuri extraordinare” în ţările afectate pentru a preîntâmpina răspândirea virusului.

Epidemie Ebola. Potrivit organizaţiei, numărul celor răpuşi de Ebola a ajuns la 1.069, iar al celor infectaţi - la aproape 2.000. De teama răspândirii epidemiei, Comitetul Olimpic Internaţional le-a interzis atleţilor din ţările afectate să participe la Jocurile Olimpice de Vară ale Tineretului, organizate în China.

Între timp, un om de ştiinţă nigerian a donat guvernului ţării sale un medicament experimental. Medicamentul experimental se numeşte „Nanosilver” şi urmează să fie folosit pe cei opt nigerieni care au ieşit pozitiv la testele Ebola.

Citeşte şi: BOMBĂ! DEZVĂLUIREA care te priveşte şi pe tine! De ce a apărut EBOLA?!

Pe de altă parte, situaţia a devenit disperată în Liberia şi Sierra Leone, unde oamenii aflaţi în zone greu accesibile au început să moară de foame după ce magazinele s-au închis, iar transportatorii au încetat să mai facă livrări de teama răspândirii virusului.

Statele Unite şi Canada au trimis peste o mie de doze dintr-un alt medicament experimental în Liberia, ceea ce a ajutat întrucâtva la detensionarea situaţiei.

Ţările occidentale iau acum în considerare paraşutarea de alimente şi apă în Liberia şi Sierra Leone pentru a preîntâmpina o criză umanitară pe scară largă.

La rândul ei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra promovării unor false remedii pentru a combate Ebola.

Doi nigerieni au murit deja după ce au băut apă cu sare, remediu despre care mulţi oameni din ţările afectate cred că ajută la prevenirea infectării cu Ebola.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ