Raport ŞOCANT al OMS. Ce se va întâmpla cu omenirea din 2030

| 27 aug, 2014

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat miercuri un raport şocant, menit să atragă atenţia asupra riscurilor pe care le presupun schimbările climatice pentru sănătatea oamenilor, informează ziarul belgian 'Le Soir'.

Modificarea climei ar putea provoca malnutriţie, malarie, diaree, care s-ar solda anual cu câte 250.000 de decese din 2030, estimează OMS. Totodată, raportul consideră că schimbarea climei va antrena o creştere a cheltuielilor directe pentru domeniul sănătăţii de două până la patru miliarde de dolari pe an din prezent până în 2030.

'Dovezile sunt de necontestat: schimbările climei ameninţă sănătatea oamenilor', a afirmat directorul general al OMS, Margaret Chan, miercuri, în deschiderea unei conferinţe de trei zile organizate la Geneva, la care iau parte peste 300 de experţi.

Poluarea aerului stă, la ora actuală, la originea a şapte milioane de decese premature în fiecare an, a reamintit Maria Neira, director pentru sănătate publică şi mediu înconjurător în cadrul OMS. 'Dacă se reduc emisiile de gaze cu efect de seră, se diminuează în acelaşi timp poluarea aerului şi numărul de boli cardiovasculare şi respiratorii legate de aceste fenomene', a mai spus ea.

Conferinţa urmează să adopte vineri o serie de recomandări adresate, în special, summitului asupra schimbărilor climatice ce va avea loc la New York la 23 septembrie şi conferinţei statelor părţi la Convenţia ONU asupra climei, care ar urma să se desfăşoare la Paris în 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ