EBOLA: 128 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 56 de decese în ultimele două zile

| 13 aug, 2014

În ultimele două zile au fost raportate 128 de noi cazuri de febră hemoragică provocată de virusul Ebola şi încă 56 de decese în cele patru ţări vest-africane afectate de această epidemie, Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ,citată de agenţiile internaţionale de presă.

OMS a publicat şi ultimul bilanţ al epidemiei, numărul total al cazurilor confirmate, probabile sau suspecte ajungând la 1.975, iar cel al deceselor - la 1.069.

Epidemia de febră hemoragică a izbucnit în luna martie în Guineea, de unde s-a extins treptat în celelalte trei state menţionate.

Virusul Ebola se transmite rapid prin contactul cu fluidele corporale, sânge, lichide biologice ori ţesuturi ale persoanelor ori animalelor infectate. Simptomele bolii sunt hemoragii, vomă şi diaree şi nu există niciun tratament.

Virusul a fost izolat pentru prima dată în anul 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo, luând numele unui râu din această ţară. Epidemiile anterioare, toate pe continentul african, au avut o rată a mortalităţii de până 90%, însă cea actuală este cea mai gravă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ