Echipa de futsal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2014

| 24 sep, 2013

Echipa de futsal a României s-a calificat pentru a treia oară la un turneu final al Campionatului European de Futsal, programat în perioada 28 ianuarie - 8 februarie 2014, în orașul belgian Antwerpen.

După 2-1 în prima manșă a play-off-ului contra Serbiei, marțea trecută, la Călărași, fotbaliștii pregătiți de Nelu Stancea și Marius Pîrciu și-au zdrobit azi adversarul la Belgrad , în returul disputat în capitala țării vecine.

Tricolorii s-au impus cu 7-2, golurile fiind izbutite de Marian Șotârcă (4) și Robert Florin Matei (3). Astfel, echipa României la fotbal în sală s-a calificat pentru a treia oară la un turneu final european.

Selecţionerul Nelu Stancea a început cu următorul ''cinci'': Vlad Iancu - Florin Matei, Gabriel Dobre, Robert Lupu (căpitan), Cosmin Gherman. Din lot au mai făcut parte Andrei Grigoraş - Andrei Dan, Florin Ignat, Emil Răducu, Marian Şotârcă, Ion Al-Ioani, Dumitru Stoica, Marius Matei.

Tragerea la sorți a grupelor turneului final sunt programate în ziua de 4 octombrie a.c., de la ora 14.30 (ora României), la Antwerpen, calificate fiind 12 echipe: Belgia (țara-gazdă), Spania (deținătoarea trofeului), Italia, Rusia, Slovenia, Portugalia, Azerbaijan, Cehia (toate, câștigătoare ale grupelor contând pentru Turul Principal), ROMÂNIA și Ucraina, (toate, calificate în urma jocurilor de play-off), ultimele două locuri fiind decise de "dublele" Croația - Slovacia și Olanda - Bosnia&Herțegovina.

Vor fi alcătuite patru grupe a câte trei echipe, în fiecare grupă urmând să se joace conform sistemului "fiecare cu fiecare", în perioada 28 ianuarie - 2 februarie 2014. Primele două din fiecare grupă vor trece în sferturile de finală (3 și 4 februarie 2014). Semifinalele se vor disputa pe 6 februarie 2014, iar finalele (pentru locul 3 și cea mare) în ziua de 8 februarie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ