Economia subterană din Belgia este estimată la 63 de miliarde de euro

| 13 mai, 2013

Economia nefiscalizată din Belgia este estimată la 63 de miliarde de euro, respectiv 16,4% din venitul naţional al ţării, cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, relatează publicaţia De Morgen.

Studiul citat de publicaţia belgiană arată că economia subterană din Belgia, ce reprezenta în 2008 o proporţie de 17,5% din PIB, a crescut în 2009 până la 17,8% din PIB, iar anul trecut a ajuns  la 16,8% în 2012. În acest an, aceasta ar reprezenta, conform sursei citate 16,4% din PIB. Studiul a fost realizat de profesorul austriac Friedrich Schneider, de la o universitate din Linz, expert în materie de economie subterană.

Belgia urmează tendinţa europeană cu această scădere, dar procentul din acest an este mult mai ridicat decât cel din alte state vest-europene.

În Germania, economia subterană reprezintă 13%, în Franţa 9,9%, în Marea Britanie 9,7%, iar în Olanda 9,1%. Ţările est-europene au cele mai slabe rezultate din acest punct de vedere, în Bulgaria economia subterană fiind estimată la circa 30% din PIB.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ