ECONOMICA.net: Cristian Burci face nave pentru olandezi

| 28 aug, 2013

Severnav Drobeta Tr. Severin a înregistrat o cifră de afaceri de 14 milioane de lei pe primul semestru şi a încheiat două contracte de 5,8 milioane de euro, pentru un beneficiar olandez. Compania este controlată de Fondul Proprietatea şi de omul de afaceri Cristian Burci, prin International Railway Services.

Cifra de afaceri a Şantierului Naval Severnav Drobeta Tr. Severin (SEVE) a scăzut cu 46%, în primele 6 luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ciclul de producţie, livrare şi încasare al companiei este mai lung de un semestru. Profitul pe aceeaşi perioadă a fost de doar 51.000 de lei.

În schimb, acţionarii companiei au aprobat, în această vară, execuţia a două contracte, în valoare de 5,8 milioane de euro, pentru Reisen Driesen Shipbuilding BV din Olanda, în valoare de 3,2 milioane de euro, potrivit raportului trimis la Bursa de valori Bucureşti (BVB).

Severnav Drobeta Tr. Severin (SEVE) este controlată de Fondul Proprietatea (peste 39% din totalul acţiunilor) şi de omul de afaceri Cristian Burci, prin International Railway Services (29%).

Cristian Burci mai controlează şi grupul de presă Adevărul şi postul de televiziune Prima TV. Omul de afaceri este de origine severinean şi a devenit acţionar semnificativ al Severnav cu ocazia unei majorări de capital din 2004, la care statul nu a participat.

Acţiunile SEVE se tranzacţionează, foarte rar, pe piaţa RADAQ a BVB, la preţuri de până la 2,3 lei / titlu, la care valoarea companiei (capitalizarea bursieră) este de 11,6 milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ