UPDATE Acţiunile Gabriel Resources pierd 70% din valoare

| 09 sep, 2013

Compania canadiană Gabriel Resources a anunţat că ia în calcul începerea demersurilor legale pentru a da în judecată statul român, pentru încălcarea tratatelor internaţionale referitoare la investiţii.

UPDATE 2: Acţiunile Gabriel Resources se prăbuşesc în deschiderea bursei din Toronto. Pierd 70% din valoare, scrie ECONOMICA.NET

Acţiunile companiei Gabriel Resources (GBU) au deschis cu 42% mai jos la Bursei din Toronto, până la 0,85 dolari canadieni, ca urmare a declaraţiei premierului român privind eventuala respingere a proiectului Roşia Montană în Senatul României.

Acţiunile companiei Gabriel Resources (GBU) pierdeau 42% din cotaţia de vineri, după ce premierul Victor Ponta a declarat, luni, că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă a acestuia la Senat, apoi şi la Cameră. Premierul a adăugat: "Şi cu asta, basta!".

După 40 de minute de tranzacţionare, acţiunile Gabriel Resources (GBU) pierdeau aproape 70%. Dacă proiectul de lege este respins, atunci Compania va analiza toate acţiunile posibile aflate la îndemână, inclusiv notificarea formală a intenţiilor de a începe un litigiu pentru multipla încălcare a tratatelor internaţionale privind investiţiile", se arată într-o informare a companiei canadiene Gabriel Resources.

UPDATE 1 "Gabriel Resources notează declaraţiile din presă ale premierului şi ale altor miniştri din Guvernul României potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roşia Montană va fi respins înainte de dezbaterea în cele două camere ale Parlamentului român.

În ciuda faptului că Guvernul a aprobat proiectul de lege în şedinţa din 27 august, şi sondajele recente arată o susţinere majoritară în România pentru avansarea proiectului, se pare că Guvernul a instituit proceduri de urgenţă pentru a opri orice dezbatere în Parlament.

Gabriel caută de urgenţă să obţină confirmarea asupra declaraţiilor reale făcute şi clarificarea impactului asupra propunerilor care permit înfăptuirea proiectului Roşia Montană.

Dacă proiectul de lege este respins, atunci Compania va analiza toate acţiunile posibile aflate la îndemână, inclusiv notificarea formală a intenţiilor de a începe un litigiu pentru multipla încălcare a tratatelor internaţionale privind investiţiile", se arată într-o informare a companiei canadiene Gabriel Resources.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 sep, 2013
Nicolae Pop
A iesit javra la atac. Abia astept legea privind eutanasierea RMGB.
09 sep, 2013
Nicolae Pop
Bai javre imputite de la companiaRMGB duceti-va dracu cu instantele voastre internationale cu tot.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ