ECONOMICA.NET: Guvernul a pus la punct planul de ocupare a tinerilor. Pe ce se va cheltui jumătate de miliard

| 01 sep, 2014

Guvernul a pus la punct planul de ocupare a tinerilor, asumat pentru 2014 şi 2015. Antreprenoriat, subvenţii pentru angajatori, stagii de practică, ucenicie la locul de muncă, burse pentru elevi şi indemnizaţii în schimbul absolvirii şcolii pentru cei care au abandonat-o sunt soluţiile asumate de Executiv ca să scadă şomajul în rândul tinerilor.

Niciun cuvânt despre crearea de locuri de muncă în cele 56 de pagini ale strategiei pentru următorii doi ani. Guvernul are la dispoziţie circa 433 de milioane de euro în 2014 şi 2015, din fonduri europene, ca să finanţeze măsurile asumate.

Planul Guvernului de a găsi tinerilor un loc de muncă la absolvirea şcolii nu e o iniţiativă originală.

Planul naţional de ocupare a tinerilor este rezultatul angajamentului statelor UE la reuniunea Consiliului European informal din 30 ianuarie 2012. În cadrul acestei reuniuni, statele membre şi-au asumat că vor pregăti planuri naţionale pentru ocuparea forţei de muncă, cu accent pe combaterea şomajului ridicat în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16-24 de ani.

Pentru anii 2014 şi 2015, Guvernul şi-a asumat ca toți tinerii care au între 16 ani şi 25 de ani şi care își pierd locul de muncă sau care nu găsesc un loc de muncă după terminarea studiilor primesc, în decurs de patru luni de la înregistrarea la agențiile pentru ocuparea forței de muncă sau la centrele de garanții pentru tineret, o ofertă de angajare de bună calitate, de continuare a educației, de intrare în ucenicie sau de efectuare a unui stagiu.

Iată, concret, ce soluţii şi-a asumat Guvernul pentru acest an şi anul următor, ca să scadă rata şomajului în rândul tinerilor

Prima soluţie: deveniţi antreprenori!


CITEȘTE MAI MULT: economica.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ