Se confirmă prognozele Guvernului - Rata șomajului, pe trend descendent

| 01 aug, 2014

Rezultatele oferite de Institutul de Statistică confirmă prognozele Guvernului - rata șomajului, pe trend descendent.

Rata şomajului. Datele făcute publice de Institutul Național de Statistică ne demonstrează, încă o dată, că economia României este pe un trend prozitiv, iar acest lucru nu rămâne doar la stadiul de cifre, ci se simte și la nivelul cetățenilor. Conform INS, rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost estimată la 7,1% în iunie 2014, în scădere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară și cu 0,3 puncte procentuale față de nivelul înregistrat în luna iunie a anului trecut. Rezultatele oferite de Institutul de Statistică confirmă prognozele Guvernului - rata șomajului, pe trend descendent.

Citeşte şi: INS: Rata şomajului a ajuns la 7,1%

Şomaj tineri. O schimbare pozitivă se constată la nivelul tinerilor, o categorie socială cu serioase probleme la capitolul tranziției de pe băncile școlii, la integrarea pe piața muncii, iar asta nu doar în România, ci în toate statele membre ale Uniunii Europene. Conform, INS, numărul total de șomeri români, cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani, este de 700.000 persoane, în iunie 2014, asta după ce a scăzut de la 718.000 persoane, câte au fost în luna precedentă și de la un număr de 739.000 de șomeri, câți au fost înregistrați în iunie 2013.

Citeşte şi: Ponta: În perioada 2009-2012 au fost pierdute 530.000 locuri de muncă

Locuri de muncă noi. Veștile bune bazate pe datele INS nu fac decât să sprijine cele prezentate și de către Victor Ponta, în cadrul Conferinței de săptămâna trecută „12 progrese majore ale Guvernului în bătălia cu Economia”, de la Palatul Victoria. Potrivit premierului, în cei doi ani de la preluarea guvernării, au fost create 140.000 de noi locuri de muncă, pe termen de opt ani targetul situându-se la un milion de locruri de muncă. Un rol important l-au avut politicile economice asumate și implementate în vederea stimulării economiei, dezvoltării mediului de afaceri și stimulării investițiilor, care s-au tradus prin crearea de noi locuri de muncă.

Citeşte şi: Progresele României în absorbţia fondurilor europene – reconfirmate

Fonduri europene. La acest nivel, putem vorbi despre atragerea fondurilor europene, proiectele de dezvoltare susținute de investițiile directe din partea statului, facilitățile economice acordate firmelor care se angajează să creeze noi locuri de muncă, deblocarea angajărilor din sistemul bugetar sau implementarea Programului Garanții pentru tineri. O altă măsură de stimulare a creării de noi locuri de muncă, reducerea muncii la negru și nu în ultimul rând diminuarea poverii fiscale la nivelul mediului de afaceri o reprezintă reducerea CAS, temă care a stârnit o polemică aprinsă între Guvern și Administrația Prezidențială. În definitiv, dacă va fi adoptată, reducerea CAS va aduce un plus de 70.000 de noi locuri de muncă, prin creșterea nivelului investițiilor directe și scoaterea la alb a încă 77.000 de locruri de muncă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ