De ce avem nevoie de fonduri europene pentru sănătate

| 14 aug, 2014

Finanțarea prin fonduri europene repoziționează cercetarea medicală românească pe drumul cel bun și contrastează puternic cu ce s-a întâmplat în domeniul medical până în 2012.

Vești bune pentru sistemul de sănătate din România. Ministerul Fondurilor Europene a anunţat Ministerul Sănătăţii că începând de marţi se află în consultare publică documentele necesare pentru iniţierea unei competiţii în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, prin care se vor acordarea fonduri în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare existente şi crearea de noi laboratoare, centre de cercetare. Știrea consemnată de AGERPRES detaliază că obiectivul competiţiei este acela de achiziţionare de angiografe pentru efectuarea cercetărilor în domeniile de interes naţional, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne.

Citeşte şi: Progresele României în absorbţia fondurilor europene – reconfirmate

Absorbţie fonduri europene. Derularea acestui proiect este și expresia colaborării bune dintre ministrul Sănătății și cel al Fondurilor Europene: ”Mulţumesc domnului ministru Teodorovici pentru că încă de la început ne-a sprijinit în demersul nostru de a identifica fonduri pentru dezvoltarea cercetării şi a infrastructurii sistemului medical. Vrem ca pacienţii din România să beneficieze de acces la cele mai noi tehnologii în domeniul medical. Beneficiari vor fi în primul rând pacienţii, iar rezultatul proiectului va fi acela că vom reuşi să salvăm vieţi”, a subliniat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Fonduri sănătate. Situația actuală este îmbucurătoare, finanțarea prin fonduri europene repoziționând cercetarea medicală românească pe drumul cel bun și contrastează puternic cu ce s-a întâmplat în domeniul medical până în 2012. Reamintim că la acea dată, măsurilor de austeritate adoptate de guvernul Boc, prin care se desființau pe bandă rulantă unități medicale, mai ales în provincie, li s-a adăugat și conjunctura nefavorabilă a blocării fondurilor europene, din cauza suspiciunilor de deturnare și corupție. Una din primele realizări majore ale guvernării USL a fost deblocarea acestor fonduri, în paralel cu creșterea fără precedent a ratei de absorbție a acestora. Execuţia bugetară pe prima jumătate din 2014 scoate în evidență cea mai bună absorbţie din toţi anii din urmă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2014
Abraham Palada
ca sa-i fie asigurata sanatatea lui Voiculescu,dupa gratii?
si a baronului ala de Constanta ,caruia ii plac micii din SUA?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ