Economica.net: Economia României a crescut cu 2,6% în primul semestru

| 14 aug, 2014

Produsul intern brut a crescut, în primul semestru din 2014, cu 2,4%, pe seria brută şi cu 2,6% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu semestrul I 2013.

Produsul intern brut în trimestrul al doilea din 2014 a fost, în termeni reali, mai mic cu 1,0% comparativ cu primul trimestru (date ajustate sezonier), scrie Economica.net.

Produsul intern brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul I 2014 a fost de 161,159 miliarde lei preţuri curente, în creştere - în termeni reali - cu 0,2% faţă de trimestrul IV 2013 şi cu 4,0% faţă de trimestrul I 2013. Pe serie brută, produsul intern brut estimat pentru trimestrul I 2014 a fost de 126,384 miliarde lei preţuri curente, în creştere - în termeni reali - cu 3,9% faţă de trimestrul I 2013.

La începutul lunii iulie, INS a revizuit în urcare datele referitoare la creşterea economică înregistrată de România în primele trei luni din acest an, de la 3,8% la 3,9%, comparativ cu perioada similară din 2013, precum şi cele raportate la ultimul trimestru al anului trecut, de la 0,1% la 0,2%.

A fost cel mai mare avans anual înregistrat de o ţară membră a Uniunii Europene, potrivit celei de-a doua estimări publicate la începutul lunii iunie de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la creşterea economiei româneşti la 2,6%, de la 2,4% cât estima în luna ianuarie a acestui an, avansul PIB urmând să fie condus de exporturi şi de redresarea cererii pe plan intern.


Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ