Ponta: În perioada 2009-2012 au fost pierdute 530.000 locuri de muncă

| 22 iul, 2014

Victor Ponta a declarat marţi că problema pe care trebuie să o rezolve Guvernul este aceea a recuperării celor 530.000 de locuri de muncă pierdute în 2009-2012, din care au fost recuperate numai 140.000.

"Problema care nu a fost rezolvată şi pe care Guvernul României trebuie să o rezolve este a recuperării locurilor de muncă pierdute din 2009 încoace. Peste 530.000 de locuri de muncă au fost pierdute în perioada 2009-2012. Am recuperat foarte puţin dintre acestea, doar 140.000 de locuri de muncă. Important este ca prin toate programele de stimulare a angajării, dar mai ales printr-o politică de reducere a fiscalităţii în domeniul muncii, să revenim rapid la numărul de persoane cu contract de muncă pe care l-am avut înainte de perioada 2009-2012 şi să ajungem în termen mediu la acel obiectiv fundamental al României, şi anume, de a avea mai multe persoane salariate decât numărul de pensionari', a spus Ponta într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Ponta: România a reuşit să treacă de la un deficit de 9% în 2009 la sub 3% în 2012-2013

El a adăugat că rata şomajului a rămas printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

'Am putut să punem în oglindă deciziile noastre fiscale cu cele adoptate în perioada 2009- 2012, atunci când TVA a crescut de la 19 la 24 %, când contribuţiile de asigurări sociale au crescut cu 3,3 puncte procentuale, majorarea accizelor, a impozitelor pe clădiri şi acea regulă de 1 la 7 în ceea ce priveşte angajarea în domeniul bugetar. Am reuşit, am aplicat şi am făcut sustenabilă scăderea TVA la pâine şi evident că putem în acest context să continuăm ideea unui TVA diferenţiat pe anumite categorii de produse alimentare, am introdus de la 1 iulie scutirea de impozit a profitului reinvestit, de asemenea se spunea că nu se poate, ba se poate şi va ajuta foarte mult investirea acelor sume provenite ca profituri ale companiilor. De asemenea, s-a menţinut cota unică de 16%, un alt pericol despre care se vorbea foarte des, cum se va schimba sau va creşte cota unică, ideea nu e doar a cotei unice, ideea este a unei impozitări şi a unei fiscalităţi reduse şi am putut să susţinem toate aceste măsuri adoptând, e adevărat, alte măsuri care ţin de partea de politică fiscal-bugetară', a spus premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ