Ponta: Toate reîntregirile de pensii şi salarii au fost sustenabile

| 22 iul, 2014

Victor Ponta a declarat marţi că toate reîntregirile de pensii şi salarii au fost sustenabile, aşa cum va fi şi reducerea CAS, deşi atunci când au fost luate măsurile respective s-a spus că Guvernul 'o să bage ţara în criză'.

"În aceşti doi ani şi jumătate, de la tăierea salariilor cu 25% şi a pensiilor, toate reîntregirile de pensii şi salarii au fost sustenabile, şi atunci ni s-a spus că nu o să reuşim, o să băgăm ţara în criză, ţara s-a dezvoltat şi s-a făcut dreptate socială şi lucrul acesta s-a văzut mai departe în toate măsurile de reparaţii faţă de nedreptăţile comise asupra unor categorii sociale şi profesionale. Câştigul salarial mediu a crescut cu 14% în 2012-2013 şi 1.200.000 de români au beneficiat de creşterea salariului minim de la 670 de lei la 900 de lei în aceşti doi ani. Alături de aceştia, categorii speciale, medicii rezidenţi, profesorii debutanţi sunt cei care au primit în mod real creşteri de venituri', a spus Ponta într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că pensia medie lunară în zona de asigurări sociale de stat a crescut de la 734 de lei în 2009, fiind prima dată când s-a reuşit aplicarea prevederilor legii privind indexarea pensiilor, la 811- 844 lei în 2014 şi conform strategiei fiscal-bugetare, în 2015 pensia medie va fi de 885 de lei, păstrând indexarea.

'A trebuit să restituim către două milioane de pensionari acele cote de contribuţie de asigurări de sănătate colectate abuziv de guvernul anterior şi, de asemenea, 223.000 de pensionari au avut recalculate în sens pozitiv pensiile, urmare a deciziei Curţii Constituţionale. De asemenea, am modificat şi aplicat legea privind grupa 1 de muncă şi facilităţile acordate pensionarilor din diverse categorii. 230.000 de jandarmi, poliţişti şi alt persoane cu statut militar beneficiază de sporul pentru zilele lucrate în weekend şi de asemenea, creşterile în diverse alte sectoare s-au dovedit sustenabile, în ciuda tuturor semnalelor de alarmă', a spus premierul.

Premierul Victor Ponta a prezentat marţi 12 argumente ce ţin de politicile economico-bugetare implementate din 2012 de Executiv care atestă ca posibilă reducerea CAS de la 1 octombrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ