Ponta: Pe primul semestru al acestui an am încasat ca venituri cu 3 miliarde lei în plus faţă de anul trecut

| 22 iul, 2014

Victor Ponta a declarat marţi că pe primul semestru al acestui an s-au încasat ca venituri la bugetul de stat cu 3 miliarde de lei în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Un lucru important asupra căruia vreau ca toată lumea să aibă datele corecte - pe primul semestru al anului 2014 am încasat ca venituri la bugetul de stat cu 3 miliarde de lei în plus faţă de anul trecut, deci, dacă s-ar menţine acest trend, 6 miliarde de lei încasări suplimentare faţă de anul trecut. Important este însă că acest trend trebuie să crească, nu să se menţină doar în acest fel, atâta timp cât, în sfârşit, după nenumărate blocaje, avem în vigoare noul Cod al insolvenţei, atâta timp cât am aplicat schema de restructurare a ANAF în baza acordului şi a programului cu Banca Mondială, motiv pentru care, din aceste creşteri de încasări bugetare am putut să acoperim descreşterea deficitului. Noi nu rămânem la acelaşi nivel de venituri şi cheltuieli, ci având o scădere constantă a deficitului, practic, de fiecare dată, creşterea de venituri trebuie fie completată de scăderea unor cheltuieli bugetare', a spus Ponta într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Ponta: În perioada 2009-2012 au fost pierdute 530.000 locuri de muncă


El a adăugat că modul de efectuare a inspecţiilor fiscale ale ANAF, în baza noii politici, s-a reorientat, în sfârşit, nu spre persoane fizice, ci spre companii, spre cei care plătesc taxe şi impozite în aşa fel încât cheltuielile bugetare să fie sustenabile şi politicile economice, aşa cum este reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, să fie în continuare măsuri economice pe termen lung, care să sprijine crearea de locuri de muncă.

Tag-uri: Guvern, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
ion
MINTE CUM RESPIRA ! CINE IL MAI CREDE PE MITOMANUL-MOCOFAN-PLAGIATOR ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ