ECONOMICA.net: Preţurile de consum au stagnat în luna iunie, după ieftinirea alimentelor cu 0,7%

| 10 iul, 2013

Preţurile de consum ale populaţiei au stagnat în luna iunie faţă de luna anterioară, ca urmare a ieftinirii alimentelor cu 0,7%, astfel că rata anuală a inflaţiei s-a plasat la 5,37%, potrivit datelor anunţate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie economica.net.

În iunie preţurile au crescut pe ansamblu cu 0,01%.

Mărfurilor alimentare au înregistrat o scădere de 0,7%, în timp ce preţurile produselor nealimentare şi tarifele serviciilor au crescut cu 0,3%, respectiv cu 0,9%.

Dintre alimente, cel mai mult s-au ieftinit legumele (cu 7,8%), şi în special cartofii (11%), potrivit unui comunicat al INS.

Preţurile autoturismelor şi pieselor de schimb au urcat cu 1,09%, iar cele ale combustibililor cu 1,04%.

În ceea ce priveşte serviciile cele mai mari creşteri de preţuri, de 3,21%, au fost înregistrate la transportul aerian şi la facturile la telefon.

În luna mai preţurile de consum au crescut cu 0,23% faţă de luna anterioară, rata anuală a inflaţiei urcând la 5,32%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 2013
pensionar
In statistica suna bine.Dar relitatea ne omoara.SARACIA AFECTEAZA GRAV SANATATEA NATIEI.Cui ii pasa dintre politicieni???????????????????si biserici???????nimanui!!!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ