Economica.net: Se construieşte o nouă hidrocentrală pe cel mai mare râu din ţară

| 27 iun, 2013

O hidrocentrală de 75 de MW va fi construită pe Siret, râul cu cel mai mare debit din România, la 20 de kilometri de Focşani. 150 de case din zonă vor fi mutate, iar proprietarii lor vor împărţi 2,8 milioane de lei.

O nouă hidrocentrală va fi construită de Hidroelectrica pe Siret, în judeţul Galaţi, zona Cosmeşti- Nicoreşti-Movileni, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Amenajarea hidroenergetică, situată la 20 de kilometri de Focşani, va avea instalate două grupuri Kaplan cu o putere totală de 75 de MW şi se va desfăşura pe 1.780 de hectare şi 19 kilometri lungime iar un număr de 144 de imobile aflate în zonă vor fi mutate cu exproprierea proprietarilor, Guvernul alocând în acest sens o sumă de 2,8 milioane de lei de la bugetul de stat, anunţă Economica.net.

Costul lucrărilor este de circa 620 de milioane de lei, iar durata de realizare este de trei ani şi jumătate. Proiectul este vechi de 23 de ani, dar a fost abandonat până în acest an din cauza lipsei de finanţare.

În nota de fundamentare a proiectului de lege se precizează că, în afară de producţia de energie electrică, amenajarea Siretului va oferi posibilitatea de alimentare cu apă potabilă a localităţilor din împrejurimi, de a iriga 40.000 de hectare de teren agricol şi va preveni revărsările râului.

Siretul este râul cu cel mai mare debit din România. În anii ploioşi este responsabil de inundaţii catastrofale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ