Ședință crucială a magistraților. CSM decide dacă merge la Guvern

| 25 feb, 10:19

Consiliul Superior al Magistraturii se reunește pentru a discuta efectele OUG de modificare a legilor justiției.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se va întruni în şedinţă luni, la ora 10,00, având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse, informează biroul de presă al CSM.

"Consiliul Superior al Magistraturii asigură, pe această cale, atât corpul magistraţilor, cât şi opinia publică, de preocuparea sa constantă pentru consolidarea statutului funcţiei de judecător şi procuror, necesară protejării efective a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor", se mai arată în anunţul postat pe site-ul CSM.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a invitat luni, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM, pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei, a informat Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Mai multe asociații ale magistraților anunță că refuză invitația la negocieri din partea premierului Viorica Dăncilă, anunțând că independența justiției nu se negociază și că, oricum, orice dialog trebuia inițiat înainte de adoptarea OUG nr.7/2019.

Tag-uri: csm
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ