Ședință de guvern în nocturnă, pentru ordonanța care aruncă economia în haos

| 21 dec, 10:55

Ajuns la fundul sacului, Guvernul încearcă prin orice mijloace să facă rost de bani. Ordonanța de urgență care modifică anumite măsuri fiscale și introduce ,,taxa pe lăcomie” ar urma să fie adoptată în ședința de astăzi a Executivului. Proiectul a fost aspru criticat de mediul de afaceri. Președintele României a declarat că ordonanța ,,aruncă în haos economia". În schimb, Liviu Dragnea le dă asigurări românilor că vor trăi mai bine.

Guvernul propune ca, de la 1 ianuarie 2019, să se aplice instituţiilor financiar-bancare o taxă denumită ''taxa pe lăcomie", în cazul în care ratele ROBOR la 3 şi 6 luni depăşesc o anumită valoare, impactul acestei măsuri putând ajunge la trei miliarde de lei.

OUG prevede  și plafonarea preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, de la 1 ianuarie 2019 până la 28 februarie 2022.

În plus, potrivit anunţului făcut, marţi, de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, comisionul de administrare pentru Pilonul II de pensii va scădea de la 2,5% la 1%, iar o persoană se poate retrage de la un fond de pensii, pe bază de cerere individuală, după minimum cinci ani de participare.

Dragnea a precizat că ,,nu se va întâmpla nimic rău” cu Pilonul II de Pensii, dar a afirmat că explicaţiile despre subiect se dau ,,după ce se adoptă ordonanţa”

Tag-uri: economie, haos, ordonanţa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ