Ședință decisivă pentru viitorul coaliției PSD - ALDE

| 22 iul, 08:36

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu dau cărțile pe față. Liderii coaliției de guvernare discută despre alegerile prezidențiale.A mai rămas doar o zi până când PSD își va desemna, în Comitetul Executiv, candidatul care va intra în cursa pentru Cotroceni.

ALDE insistă. Suține că Tăriceanu are cele mai mari șanse să îl învingă pe Klaus Iohannis. Mai mult, ALDE amenință că iese de la guvernare. Viorica Dăncilă vrea să aibă o discuție și cu Victor Ponta.

PSD a decis că trebuie să participe cu propriul candidat la alegerile prezidenţiale, iar Comitetul Executiv al formaţiunii a respins, prin vot, varianta susţinerii candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu.

,,Voi discuta și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Ponta(...) Avem nevoie de aliante, de discuții . Vream sa reluam discutiile cu sindicatele și cu ONG-urile.  Vrem sa facem un bloc mult mai amplu pentru alegerile prezidențiale.

Pe de altă parte, liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat duminica seara ca dacă ALDE iese de la guvernare, atunci „într-o oră” se poate duce să vorbească cu formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru o alianță.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va avea loc, marţi, iar secretarul general al formaţiunii, Mihai Fifor, a anunţat că în cadrul şedinţei ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD.

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din toamnă va avea loc în 3 august.

Tag-uri: psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ