Edward Snowden a primit azil temporar în Rusia

| 01 aug, 2013

Fostul consultant american Edward Snowden a primit, astăzi, azil temporar în Rusia şi va părăsi aeroportul din Moscova, unde era blocat de o lună, informează agenţiile internaţionale de presă.

"Tocmai l-am condus. A plecat într-un loc sigur", a declarat pentru Rossia 24 avocatul acestuia, Anatoli Kucerena, insistând că "securitatea este o problemă foarte serioasă" pentru clientul său, care a petrecut peste o lună în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo din Moscova, după ce a făcut dezvăluiri despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor. 

Washingtonul estimează că divulgarea acestor informaţii a provocat un prejudiciu enorm securităţii naţionale a SUA şi a cerut extrădarea lui Snowden.

Potrivit RIA Novosti, Snowden a primit azil temporar în Rusia pentru 12 luni.  "Edward Snowden a obţinut statutul de refugiat în Rusia", a confirmat pe reţeaua Twitter organizaţia WikiLeaks, care de asemenea îl asistă pe tânărul informatician.

"Locul unde se află nu va fi divulgat din raţiuni de securitate, pentru că este persoana cea mai căutată din lume", a precizat pentru AFP avocatul lui Snowden.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ