Șefa fondurilor europene Oltenia: Salariu de 9.600 lei pentru două ore de muncă pe zi

| 04 iun, 11:30

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, s-a autoangajat ca manager într-un proiect desfăşurat pe banii UE, stabilindu-şi un salariu de 9.600 de lei lunar, pentru două ore de muncă pe zi, dar şi diverse prime.

De altfel, inspectorii Curții de Conturi spun că în acest fel femeia a primit ilegal în jur de 100.000 euro, în perioada 2010-2013.

"Reprezintă conflict de interese orice situaţie care împiedică părţile contractante de a avea o atitudine profesionistă, obiectivă şi imparţială sau care le împiedică să execute activităţile prevăzute în Contract (...). Interesele anterior menţionate includ orice avantaj pentru persoana în cauză, soţul / soţia, rude ori afini, până la gradul 4 inclusiv“. Totodată, articolul 57 din Regulamentul nr. 966/2012 privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii Europene spune că „actorilor financiari şi altor persoane implicate în execuţia şi gestionarea bugetului, inclusiv în elaborarea actelor pregătitoare corespunzătoare, precum şi în auditarea sau controlul bugetului le este interzis să ia măsuri care pot genera un conflict de interese între propriile lor interese şi cele ale Uniunii. Au fost stabilite cheltuieli salariale şi prime neligibile pentru doamna Marinela Bogheanu, în calitate de manager al proietctului, în valoare de 431.712 lei", potrivit raportului inspectorilor.

Bogheanu a recunoscut suma primită și a declarat că suma a fost stabilită de un expert. În același timp este convinsă că nu a încălcat legea și că este vorba despre o persoană rău voitoare, potrivit Adevărul.

În 2005, Bogheanu a fost acuzată că a acordat fonduri europene pe criterii politice. Mai precis, soția fostului șef al CJ Gorj ar fi obţinut astfel finanţare PHARE prin intermediul firmei Sanda Nic SRL.

Zvonuri au mai existat în privința firmei fiului fostului președinte al CJ Olt, dar au fost negate, iar Bogheanu a spus că sunt nefondate.

 

Citeşte şi: Preţ record pentru o poşetă Hermes, similară cu a Elenei Udrea

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ