Efectele CANICULEI: Românii au dat drumul la aerul condiţionat şi au consumat cu 13% mai mult curent

| 13 aug, 2014

Consumul de electricitate al ţării a crescut miercuri, din cauza caniculei, cu 13,6% faţă de marţi, ajungând la 7.318 MW, potrivit datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Naţional.

Spre comparaţie, marţi, consumul mediu de energie electrică la nivel naţional a fost de 6.437 MW.

Octavian Lohan, directorul Dispeceratului Energetic Naţional, a declarat, pentru AGERPRES, că, la nivel naţional, consumul de electricitate ar putea creşte în zilele următoare, ca urmare a caniculei, însă sistemul energetic naţional dispune de mai multe centrale de rezervă care pot fi pornite în caz de necesitate.

'Avem grupuri de rezervă care acum sunt oprite şi pot fi pornite în caz de necesitate. Sunt grupuri de câte 70 de MW la centralele de la Rovinari, Turceni şi Işalniţa, plus cele hidro', a arătat Lohan.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare Cod Galben de caniculă, valabilă la nivelul întregii ţări în următoarele două zile.

Conform meteorologilor, în intervalul 13 - 14 august, valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat.

De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade şi, izolat, 38 de grade.

ANM menţionează faptul că, începând din seara zilei de joi (14 august) şi pe parcursul zilei de vineri (15 august), în vestul, nordul şi centrul ţării instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi vor fi intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ