Efectele pe care 100 de g de DOVLEAC le are asupra organismului tău

| 30 oct, 2014

Dovleacul este una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii, 100 de grame avand doar 26 cal si nu contine grasimi saturate sau colesterol, in  schimb este o sursa bogata de fibre dietetice, anti-oxidanti, minerale si vitamine. Este recomandat de dieteticieni in controlul colesterolului si in programelor de reducere a greutatii.

Dovleacul depoziteaza multe vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, vitamina C si vitamina E.
Cu un continut de 7384 mg de vitamin A la 100 g ofera aproximativ 246% din DZR (doza zilnica recomandata) din aceasta vitamina. Vitamina A este un puternic anti-oxidant natural si este necesar organismului pentru mentinerea integritatii pielii si a mucoaselor membranelor. Are de asemenea un rol important in vedere. Studii de cercetare sugereaza ca alimentele naturale bogate in vitamina A ajuta corpul la protejarea impotriva cancerului pulmonar.

Semintele de dovleac reprezintă o sursă sigură de fibre alimentare si de acizi grasi nesaturati, care sunt buni pentru sanatatea inimii. In plus, ele sunt o sursa foarte buna de proteine si minerale care au numeroase beneficii pentru sanatate.

De exemplu, 100 g de seminte de dovleac ofera 559 cal, 30 g de proteine, 110% din DZR de fier , 4987 mg de niacina (31% DZR), seleniu (17% din DZR), zinc (71%) , etc ..si nu contin colesterol.

Dovleacul poate fi pastrat pentru mai multe saptamani la loc racoros, bine ventilat, la temperatura camerei. Cu toate acestea, sectiuni taiate, ar trebui sa fie plasate in interiorul frigiderului si se pot pastra bine pentru cateva zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ