Șeful DIICOT, despre captura record de cocaina: ”Avea puritate 90%”. Cât valora pe piață drogurilor?

| 27 mar, 19:54

Felix Bănilă, șeful DIICOT, a anunțat că întreaga captură de cocaină de aproape o tonă urma să fie triplată, întrucât are puritate de 90% ce permite combinarea cu diferite substanțe. Valoarea totală, pe piața drogurilor, putea ajunge la peste 300 milioane euro.

„La data de 22 martie 2019, în cursul zilei de vineri, procurorii DIICOT Tulcea au fost sesizaţi de structura teritorială de Combatere a Criminalităţii Teritoriale Tulcea cu privire la faptul că în seara zilei de miercuri, pe raza unei localitătăţi din judeţ, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a fost pierdut, cu ocazia manipulării, un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină. Analiza fizico-chimică a substanţei, realizată de către laboratorul de analiză a arătat că puritatea cocainei din acel pachet era de 90%”, a declarat Felix Bănilă, şeful DIICOT, în cadrul unei declaraţii de presă.

Ancheta poliţiştilor şi a procurorilor au dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe.

„În dimineaţa zilei de vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă se aflau mai multe pachete suspecte învelite în cauciuc, similare atât ca logo cât şi ca mod de ambalare şi conţinut cu pachetul depistat în seara zilei de 20 martie. Ambarcaţiunea înmatriculată în România prezenta un orificiu în zona chilei şi se afla în zona de plajă. Răsturnarea ambarcaţiunii a fost un lucru accidental, iar depistarea cantităţii de cocaină prezentată în aceşti saci a fost rodul unei ample investigaţii”, a mai spus Bănilă.

Șeful DIICOT a mai afirmat că întreaga captură de cocaină are o puritate de 90%.

„Valoarea de piaţă care putea ajunge până la suma de 300 milioane de euro. Pe piaţa drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, aceasta cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanţe specifice”, a mai spus acesta.

Lovitură dată de DIICOT! Primele imagini cu captura impresionantă de cocaină

Adrian Lambrino, şeful Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei, a precizat că drogurile provin din America de Sud şi au fost transportate în România pe cale maritimă.

„Este cea mai mare captură de droguri din ţara noastră din ultimii ani, precedentele fiind de 2,6 tone de cocaină în anul 2016, respectiv de o tonă de cocaină capturat în 2009 la Constanţa”, a afirmat Adrian Lambrino.

În urma examinărilor fizico-chimice efectuate de către cinci specialişti ai laboratoarelor de analiză şi profil a drogurilor din Constanţa şi Bucureşti a rezultat că în substanţa supusă analizării s-a pus în evidenţă numai cocaină, cu o concentraţie de 90%.

”În probele de stradă această cocaină poate fi înmulţită cu adulteraţi, aceştia au rolul de a potenţa activitatea substanţei active, cât şi cu diluanţi care au rolul de mărire a masei. Printre aceştia putem enumera paracetamolul, glucoza sau glucitolul”, a mai explicat Lambrino.

Doi bărbaţi de origine sârbă au fost reţinuţi în această cauză.

Tag-uri: cocaină, DIICOT
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ