Șeful Radioului Public s-a îmbolnăvit în plină anchetă

| 21 noi, 11:20

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, citat luni la sediul Poliţiei Române pentru audieri, a fost internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute, au declarat surse medicale pentru Mediafax.

Surse medicale au declarat pentru agenţia citată că Ovidiu Miculescu, citat luni la sediul Poliţiei Române pentru audieri în dosarul în care membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, a fost internat în Spitalul Pantelimon din Capitală la sfârşitul săptămânii trecute, după ce i s-a făcut rău.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au început săptămâna trecută urmărirea penală faţă foști sau actuali membri în Consiliul de Administrație al SRR, printre care Mirela Fugaru și Stejărel Olaru, sunt urmăriți penal sub acuzațiile de abuz în serviciu și conflict de intrerese.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae și Moșneag Doina, precum și față de alte 6 (șase) persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administrație al instituției publice, pentru comiterea unor prezumtive infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. și conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen", se arăta într-un comunicat de presă al Parchetului citat.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia "au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei".

Andras Istvan Demeter și Mirela-Ioana Fugaru sunt în prezent membri în CA al SRR, iar Mihai Voicu, Stejărel Olaru și Doina Moșneag sunt foști membri în Consiliul de Administrație.

Anchetatorii au făcut percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

Tag-uri: Ovidiu Miculescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ