Șeful Telekom răbufnește! Nu-i vine să creadă ce se întâmplă în România

| 18 aug, 20:49

Germanul Nikolai Beckers, şeful grupului Telekom - un business cu venituri de 1 miliard de euro pe an - susţine că poate scrie un studiu care să arate de ce România nu reuşeşte să deruleze cu succes mari lucrări de infrastructură.

Germanul Nikolai Beckers, şeful grupului Telekom - un business cu venituri de 1 miliard de euro pe an - susţine că poate scrie un studiu care să arate de ce România nu reuşeşte să deruleze cu succes mari lucrări de infrastructură după ce, în ultimul an de zile, a interacţionat cu mai multe ministere şi câteva sute de primării pentru a realiza un proiect finanţat din bani europeni, scrie Ziarul Financiar.

„Cred că acum pot scrie un studiu - de ce nu merg lucrările de infrastructură din România. Este vorba de birocraţie, de incompetenţă şi de inerţie", a declarat Beckers. Declaraţiile lui Beckers sunt neobişnuite în condiţiile în care în general şefii marilor multinaţionale prezente pe plan local se feresc să facă asemenea comentarii pentru că toţi au nevoie de stat într-un fel sau altul. Şeful Telekom a povestit cum grupul a fost nevoit să aştepte luni de zile avize de la ministere, iar apoi a fost bombardat cu diferite „nimicuri birocratice". „Am fost nevoiţi să semnăm şi să ştampilăm 20.000 de pagini de documente în era comunicaţiilor electronice. Sunt peste 700 de localităţi şi pentru fiecare localitate este nevoie de cel puţin 10 autorizaţii. Faceţi calculele."

Proiectul Ro-Net, finanţat cu peste 80 mil. euro de UE şi care prevede construcţia unei reţele de net rapid în mediul rural, riscă să nu fie gata în termenul agreat cu Bruxelles-ul, iar în aceste condiţii guvernul nu va primi banii înapoi, a avertizat Beckers.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ