Elena Băsescu a strâns semnături şi ar putea candida independentă la PE. Care partid doreşte să-i ofere un loc

| 20 mar, 2014

Europarlamentarul Cristian Preda, care va deschide lista PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai, susţine că Elena Băsescu a strâns o sută de mii de semnături şi ar putea candida independentă la europene, el adresându-i un apel să vină pe lista Mişcării Populare.

"Elena Băsescu a strâns 100 de mii de semnături şi ar putea candida independentă la europene. Nu ştiu ce va decide să facă. Personal, cred că ar fi bine să NU candideze independentă", scrie Preda pe blogul său.

În opinia sa, dacă ar candida ca independentă, Elena Băsescu "ar face astfel un cadou nesperat PDL".

"Într-adevăr, nimeni nu-şi doreşte mai mult decât Blaga o asemenea variantă, fiindcă divizând voturile pro-Băsescu, o candidatură independentă i-ar da şefului PDL o şansă în disputa cu Mişcarea Populară. O chem, de aceea, pe EBA pe lista PMP!", mai scrie Preda.

Şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că s-ar bucura ca Elena Băsescu să candideze la europarlamentare pe listele PMP, dar a precizat că nu a avut o discuţie cu aceasta în acest sens.

"Eu, personal, m-aş bucura foarte mult ca Elena Băsescu, pe care o cunosc de foarte mulţi ani, om politic la fel de tânăr ca mine implicată în politica europeană, m-aş bucura să se regăsească pe listele PMP, dar e decizia domniei sale. Nu am avut o discuţie cu doamna Băsescu pe această temă", a precizat Tomac.

Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, are rezervat locul al doilea pe lista candidaţilor PMP pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, dacă se alătură acestei formaţiuni.

Colegiul Naţional al PMP a stabilit, potrivit eurodeputatului Cristian Preda, că lista partidului pentru euroalegeri va fi deschisă de un europarlamentar în funcţie "sau de mai mulţi, dacă se alătură Mişcării Populare, oferind astfel experienţa acumulată în legislativul european".

Până acum, Cristian Preda este singurul europarlamentar al PMP şi, de altfel, el va şi deschide lista partidului pentru alegerile din 25 mai.

Conform celor scrie recent de Preda pe blogul său, dacă un alt europarlamentar "se alătură" PMP, acesta automat îl va urma pe listă.

De altfel, şi preşedintele Traian Băsescu a sugerat, recent, că fiica sa, în prezent europarlamentar PDL, ar putea candida din partea PMP.

Întrebat dacă a vorbit cu fiica sa cea mică, Elena, despre o eventuală intenţie a acesteia de a candida la europarlamentare, şeful statului a răspuns că Elena Băsescu este majoră şi că nu a discutat cu aceasta. "Dar ea ştie că eu votez cu PMP", a mai spus Băsescu râzând.

Pe de altă parte, Elena Băsescu, europarlamentar PDL, a obţinut şi în 2009 mandatul în PE, candidând tot ca independentă, însă fiind susţinută de PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mar, 2014
SAG
"fata-lu-tata”
100.000 de semnaturi !? Si bietul Mircea Diaconu se chinuie, fara sprijin PNL(Iohannis i-a si dat un sut dupa demisie !), iar “fata-lu-tata”, actual si viitor europarlamentar este deja mostenitorul de drept al partidului prezidential(Popular !?)
Te apuca rasu`-plansu` vazand cum cineva fara merite si doar a fi “tare-n-tata” ajunge sa obtina al doilea mandat consecutiv in P. E.
De,… bine spunea EBA…“poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri” :-))
Poti !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ