Elena Băsescu ne arată de câte ori s-a făcut de râs în Parlamentul European

| 23 dec, 2013

Apropierea finalului unui mandat reprezintă, pentru fiecare persoană alesă într-o funcție publică, prilejul perfect pentru a face atât un  scurt bilanț cât și pentru a demara precampania în vederea următoarei  runde de alegeri.

În luna mai vin europarlamentarele și, în acest context, eurodeputatul democrat liberal Elena Băsescu s-a gândit că ar fi bine ca lumea să știe ce a făcut ea în ultimii patru ani și jumătate. Astfel, fiica cea mică a lui Traian Băsescu a ținut să declare pe Facebook următoarele: “Conform statisticilor Parlamentului European, sunt cel mai activ europarlamentar român, cu 1.404 activităţi în cei 4 ani şi jumătate de mandat. Asta mă plasează pe locul 21 dintre toţi cei 763 de eurodeputaţi.”

Mentalitatea stahanovistă a Ebe-i mai că ne dă pe spate. Parcă nu mai lipsește decât ca papa să-I dea o decorație ceva, sau chiar să introducă noul titlu de Erou al Muncii Europarlamentariste pe care fiica sa cea mică să îl împartă cu Monica Macovei. A, mă scuzați, am uitat că fosta procuroare nu mai este în grațiile liderului de la Cotroceni.

În schimb, dincolo de a număra de câte ori s-a aflat la microfon, în plen sau în comisii, EBA putea să ne spună ce a făcut în realitate, ce proiecte și directive a inițiat sau pe care comisar european l-a pus în dificultate cu întrebările sale incomode. Nu ne-a spus, din moment ce nu se poate lăuda cu asemenea lucruri, activitatea ei europarlamentară fiind în mare parte compusă din platitudini spuse de la microfonul Parlamentului European pe un ton de căprioară speriată, care nu înțelege unde se află sau ce caută acolo.

În plus, Elena Băsescu nu ne spune de câte ori în ultimii ani, în discursurile sale, a trebuit “ca Comisia” să facă ceva pentru viitorul Uniunii. De asemenea, tot printre “succesurile” Ebe-i se numără și momentul în care, în cadrul dezbaterii "Impas instituțional privind planurile multianuale de gestionare a pescuitului", mezina preşedintelui României a citit un discurs despre Arctica. Desigur, audiența a “înghețat” de uimire față de ridicolul situației și bietul consilier care a făcut greșeala de a-i da alt discurs eurodeputatei a fost, probabil, concediat pe loc. De la toate aceste aventuri nu puteau lipsi, desigur, gesturile copilărești sau bâlbâielile constante pe care camerele video din plen le-au surprins în toată splendoarea.

Din anumite puncte de vedere, apreciez candoarea de care fiica cea mai mică a lui Traian Băsescu dă dovadă. Poate că EBA o să ne spună și câte voturi a fost obligat, în 2009, PDL-ul să strângă de către tăticul de la Cotroceni pentru ca micuța independentă să nu plângă că a ratat expresul de Strasbourg. Oricum, în noaptea alegerilor ea s-a îmbarcat de urgență în vagonul democrat-liberal, din moment ce, în realitate, nimic nu se schimbase între ea și partid.

Orice curte are nevoie de un bufon care să-i amuze constant pe cei prezenți și, din acest punct de vedere, Elena Băsescu și-a făcut în ultimii patru ani și jumătate treaba în mod exemplar în Parlamentul European. Păcat că șansele sale de a mai ajunge la Strasbourg sunt practic inexistente, din moment ce tăticul nu o mai poate băga pe listele vreunui partid cu șanse reale la europarlamentarele din mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ