Elena Giorgiana Hosu: Motoarele DIICOT nu se opresc

| 12 dec, 2014

Procurorul şef adjunct al DIICOT, Elena Giorgiana Hosu, a declarat vineri că 'motoarele DIICOT nu se opresc' iar pentru instituţia pe care acum o conduce nu a existat 'un scandal' în legătură cu arestarea Alinei Bica, fosta şefă a Direcţiei.

Procurori DIICOT din toată ţara s-au reunit vineri la Bucureşti pentru a face un bilanţ al celor zece ani de la înfiinţarea acestei structuri de parchet.

După eveniment, Hosu a dat o scurtă declaraţie jurnaliştilor.

Întrebată dacă arestarea Alinei Bica a afectat imaginea instituţiei, Hosu a spus: 'Dacă da, noi nu am simţit. Imaginea instituţiei nu înseamnă un om (...) Pentru DIICOT nu a existat un scandal. Nu se opresc motoarele DIICOT. Nici nu ştiu dacă este o perioadă dificilă', recunoscând că nu i-a întrebat pe ceilalţi procurori dacă au simţit lipsa Alinei Bica.

Ea a adăugat că proiectul DIICOT a fost unul generos şi care a confirmat, având în vedere faptul că procurorii Direcţiei au colaborat în cei 10 ani cu parteneri din 50 de ţări, fiind formate echipe comune de anchetă şi soluţionate cauze-şcoală care pot fi predate la orice seminar în care se învaţă cum se combate criminalitatea organizată şi terorismul.

Întrebată care este starea de spirit în rândul procurorilor, Hosu a declarat: 'Foarte bună şi sunt foarte emoţionaţi. Am avut puţin timp răgaz să facem plachete pentru aceşti zece ani, să facem diplome şi cred că nimic nu este mai uşor de impresionat şi emoţionat decât un procuror DIICOT'.

Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, a fost arestată preventiv pe 22 noiembrie, ea fiind acuzată de abuz în serviciu într-un dosar legat de retrocedarea unui teren.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ