Elena Udrea: Guvernul e neserios în problema investiţiilor

| 11 iul, 2013

Elena Udrea califică drept nerealist anunţul premierului Victor Ponta privind atragerea de investiţii străine de 10 miliarde de euro până la sfârşitul anului.

"Nici cel mai înfocat susţinător al USL nu poate să creadă că, în condiţiile în care România a atras în 2012 investiţii de 1,6 miliarde de euro, sub patronajul Guvernului Ponta I, va atrage în 2013 de şase ori pe atât. (...) Ca să îşi facă toată lumea o idee despre enormităţile venite dinspre Guvern, cele 10 miliarde de euro care ar urma să intre în România ar însemna, dintr-un foc, creşterea PIB-ului cu aproape 7%, asta nemailuând în considerare ce se întâmplă cu restul economiei. Concluzia este simplă: miliardele de euro anunţate de USL astăzi vor intra în ţară când o face plopul pere şi răchita micşunele", a declarat Elena Udrea, citată de Agerpres.

Udrea mai spune că 'neseriozitatea' cu care problema investiţiilor străine este tratată de actuala Putere o face să fie pesimistă privind ieşirea României din criză.

"Anul trecut capitalul străin intrat în ţară a scăzut cu 11% (de la 1,8 miliarde de euro în 2011 la 1,6 miliarde de euro în 2012), iar pe primele 4 luni ale lui 2013 scăderea este şi mai accentuată (aproape 35% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut). Sunt semne că România începe, încet, sub guvernarea USL, să-şi piardă din credibilitate şi investitorii îşi găsesc alte zone. La fel cum sunt indicaţii clare că Puterea nu e în stare să genereze o strategie fiscal-bugetară clară care să atragă capitalul străin. Mai degrabă, cred că anunţul privind strategia de atragere de investiţii este, de fapt, menit să acopere eşecul turneului pe care tocmai l-a avut în Asia şi de unde s-a întors cum a plecat: adică fără mandat şi fără niciun rezultat."

Guvernul îşi propune să atragă investiţii de minimum 10 miliarde de euro şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă până la sfârşitul acestui an, a declarat joi premierul Victor Ponta, la prezentarea "Planului naţional de investiţii strategice şi crearea de locuri de muncă".

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mai, 18:52
jonny
site tepar
premii.joo.ro este un site neserios si incalca drepturile de confidentilitate al utilizatorilor. fura id-uri de pe internet si posteaza fara drept de autor. pt mai multe informatii le gasiti pe google sau pe petitie online sau chiar in media

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ