Elena Udrea îl contrazice pe premier: fondurile absorbite sunt în scădere cu 0,6%

| 29 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a minţit sau a fost dezinformat în legătură cu situaţia absorbţiei fondurilor europene, prezentată într-o şedinţă de guvern anterioară, a acuzat, joi, deputatul democrat-liberal Elena Udrea.

Elena Udrea a precizat că din execuţia bugetară pe aşapte luni ar reieşi că fondurile absorbite sunt în scădere cu 0,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Victor Ponta, cel care, din nefericire, ocupă postul de premier al României, a dovedit încă o dată faptul că singura lui strategie de comunicare este minciuna sfruntată. Aşa se face că, în şedinţa de Guvern din 14 august, acesta s-a lăudat că în luna iulie au venit 730 de milioane de euro din fonduri europene. Toată presa a înghiţit găluşca servită de Victor Ponta pe nemestecate. Adevărul este însă altul - datele Ministerului de Finanţe privind execuţia bugetară pe primele şapte luni ale anului, făcute publice ieri, arată că, în 2013, au fost absorbite 3,879 miliarde de lei, adică 875 de milioane de euro. În scădere cu 0,6% (aproape şase milioane de euro) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", susţine Elena Udrea, într-o postare pe blogul său.

Ea a completat, comparând datele pe iunie şi iulie furnizate tot de Ministerul de Finanţe, că "în iulie au venit doar 799 de milioane de lei, adică 180 de milioane de euro". "Deci, nicidecum cele 730 de milioane de euro anunţate de premier", a afirmat Elena Udrea.

Deputatul PDL a luat în calcul, totuşi, şi varianta în care "premierul sau publicul larg ar fi fost ţinta unor dezinformări".

"Dacă Victor Ponta a fost informat greşit, trebuie să-l demită imediat pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Dacă publicul a fost dezinformat prin sintezele financiare ale Ministerului de Finanţe, ar trebui demis fie ministrul Chiţoiu, fie ministrul Voinea - în funcţie de cine se face responsabil de respectivele rapoarte", a mai spus Elena Udrea.

Deputatul PDL îi recomandă premierului să lase deoparte 'propaganda televizată' şi să fie atent că 'rata cofinanţărilor a scăzut cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, că mai sunt de contractat 2 miliarde de euro (bani pe care altfel îi pierdem începând cu 1 ianuarie 2014) şi că trebuie să avem o propunere coerentă privind direcţiile de absorbţie a acestor fonduri pentru exerciţiul bugetar 2014 - 2020 al Uniunii Europene'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2013
anna
Penibila goala !!!
tanti absorbant -nuti udrea e in criza !faptul ca NU mai este si nu va mai fi niciodata ministru a bagat-o in Depresie-ciuda si Oftica pe care le are pe Premier o aduc in pragul crizelor de isterie si depresie!
-
-intrarea Ramonei Manescu in Guvern i-a produs o noua CRIZA existentiala!hahahahahah..................ea nu mai este altceva decat tanti in bikini care isi arata fundul cu ostentatie in timp ce altele isi pun creierul la treaba!!!RUSINE -mincinoasa patologica esti tu !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ