Elena Udrea: orice politician de carieră se gândeşte să candideze la Preşedinţie

| 21 iun, 2013

Deputatul PDL Elena Udrea a evitat să spună, vineri seară, dacă intenţionează să candideze la Preşedinţie, afirmând însă că orice politician de carieră, aşa cum este şi ea, se gândeşte la un moment dat să poată fi în situaţia de a candida la funcţia de şef al statului.

"Cred că orice om politic, care face carieră politică, şi eu sunt un politician de carieră (...) se gândeşte ca la un moment dat să poată să fie în situaţia de a candida. Dar nu e suficient acest lucru", a declarat deputatul PDL, Elena Udrea la o emisiune a postului B1 TV, referitor la posibilitatea unei candidaturi la cea mai înaltă funcţie din stat.

Elena Udrea a apreciat că preşedintele Traian Băsescu a declarat că se apropie vremea candidaturii unei femei la Preşedinţie, ea amintind că în urmă cu doi ani acesta susţinea că o femeie nu ar fi votată dacă ar candida la funcţia de şef al statului, conform Mediafax.

"Va conta enorm ce partid susţine un candidat fie şi femeie la alegerile prezidenţiale, cine sunt contracandidaţii la momentul acela. Ideea unei candidaturi trebuie să evalueze o mulţime de alte date. (...) Atunci când există o competiţie nu alegi pe cel mai bun din ţară, ci pe cel mai bun care a intrat în respectiva competiţie", a spus Elena Udrea.

În opinia sa, cel mai important lucru este că "nu se mai blochează nimeni de faptul că o femeie nu poate candida".
Elena Udrea a subliniat că sunt multe aspecte care trebuie avute în vedere pentru o astfel de candidatură şi care ar arăta că "2018 e mai potrivit decât 2014". Ea a menţionat că se referă la anul 2018 în perspectiva în care s-ar reveni la mandatul de 4 ani pentru preşedintele ţării.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că femeile umanizează politica, fiind un câştig pentru domeniu, el adăugând că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României.


Potrivit acestuia, deja apar femei care au o oarecare vechime în politică şi care sunt în primii 20 de oameni politici.
"Eu aş fi bucuros să susţin o femeie la Preşedinţie sau la funcţia de prim-ministru", a mai spus preşedintele.
"Femeile umanizează politica", a mai apreciat Băsescu.  Traian Băsescu a apreciat, totodată, că Elena Udrea este "un pariu câştigat", el spunând şi că aceasta este "un politician la modă şi serios", în timp ce despre Sulfina Barbu şi Anca Boagiu a spus că sunt politicieni serioşi.

"Udrea sigur a fost un pariu câştigat, pentru că a fost şi urmat pe urmă de foarte mulţi politicieni şi partide", a spus Băsescu.
El a dat exemplu de femei care au cariere în politică: "Sulfina Barbu, un politician serios, Anca Boagiu - un politician serios, Elena Udrea - un politician la modă şi serios, toate având perspectivă să crească".

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că atunci când a spus că se apropie vremea candidaturii unei femei la Preşedinţie, cu siguranţă, Traian Băsescu s-a gândit "la ceva şi la cineva", apreciind că este greu de evaluat dacă Elena Udrea ar fi un candidat demn de luat în seamă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ