Elena Udrea riscă totul într-un șpagat politic imposibil de susținut

| 25 iul, 2013

Definitorii pentru viitorul formațiunii Partidul Mișcarea Populară sunt primele sale acțiuni și intenții politice.

Mișcarea a fost improvizată din traseiști politici conduși, cum altfel, de un traseist. În plus a fost moșită prematur, așa cum avea să admită unul din lideri, pentru ca Elena Băsescu și posibil Monica Macovei să nu piardă trenul alegerilor europarlamentare. Prima acțiune politică a formațiunii numită în batjocură Mișcarea pentru EBA a fost să-i tragă o riglă peste degete Elenei Udrea, drept pedeapsă pentru că s-a trezit vorbind neîntrebată și a stricat surpriza lansării.

Dacă asta este matricea PMP la start, concluzia noastră nu poate fi decât că avem de-a face cu o formațiune minusculă, cu probleme de identitate și scopuri mărunte.

Înainte de a se constitui ca platformă politică, PMP va fi ringul de box al unor orgolii meschine, în care se vor ciocni frustrările foștilor de altădată cu ambițiile ariviste ale noilor veniți. Prima înfrântă în această confruntare este, evident, Elena Udrea, gândită inițial ca un pod de comunicare între cele două partide și aflată acum într-o poziție din ce în ce mai incomodă, surprinsă între două bărci care se îndepărtează rapid una de alta. PMP încearcă să fure de la PDL orice, de la primari până la parlamentari, în timp ce liberal-democrații lui Blaga, îngroziți că li se deșiră partidul care le-a ținut până acum de cald, au devenit brusc atenți la vocile care-i îndeamnă să apropie partidul de PNL.

Această mișcare centrifugă se traduce în cazul Elenei Udrea într-un șpagat politic de nesusținut. Ce va face fosta celebritate a liberal-democraților și cum va alege între două partide în care este privită cu egală ostilitate de cei care-i cunosc stilul și ambițiile? În jurul său, spun aceștia, nu se poate construi nimic, Elena Udrea este mai degrabă o trimitere la greșeli și abuzuri din trecut, un element al distrugerii și dezbinării politice, de natură să se transforme într-o ghiulea la piciorul oricărui partid.

Pe de cealaltă parte, este greu de imaginat revenirea spășită a acesteia printre liberal-democrații pe care îi irita până deunăzi prin simpla sa prezență amenințătoare la unitatea partidului și atitudine arogantă. Cea care a fost considerată până acum omul președintelui, riscă să rămână fără echipă politică, cu atât mai mult cu cât aceasta pare incapabilă să realizeze că pierde și se acoperă cu atât mai tare de ridicol, cu cât se agită mai tare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ