Elena Udrea şi Ioana Băsescu, la DNA

| 16 noi, 10:42

Elena Udrea şi Ioana Băsescu s-au prezentat miercuri la sediul DNA, fiind anunţate de procurori că le-a fost prelungită cu 60 de zile măsura controlului judiciar în dosarul privind campania prezidenţială din 2009.

"Mă aştept să fiu trimisă în judecată. Este un dosar făcut să fie trimis în campanie în judecată, unu - ca să mă intimideze pe mine şi să mă retrag eventual din politică şi doi - să îl afecteze pe Traian Băsescu, fiind un dosar din campania din 2009", a spus Elena Udrea la ieşire din sediul DNA. 

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de spălare de bani şi instigare la luare de mită, iar Ioana Băsescu de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul şi instigare la spălare de bani. 

De asemenea, mai sunt cercetaţi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Turismului, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner şi Giovanni Mario Francesco. 

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârşirea unor infracţiuni şi care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. 

"Pe baza probelor respective a rezultat că Elena Udrea i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, secretarul general al Ministerului Turismului, precum şi pe Victor Tarhon, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea (instituţie care primea finanţare şi de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanţilor unor societăţi comerciale care aveau contracte cu cele două instituţii să achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale. Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obţineau fondurile infracţionale şi prestatorii de servicii a fost realizată de către Udrea Elena Gabriela", susţine DNA. 

Conform DNA, Udrea coordona persoanele care au acţionat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel încât banii obţinuţi pe cale nelegală să ajungă la societăţile care prestau servicii legate de campanie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ