Elev olimpic la informatică, medaliat cu aur, ofertat de prestigioasele universităţi MIT, Stanford şi Harvard

| 02 apr, 20:28

Rareş Buhai, elevul bistriţean cu cel mai mare număr de medalii de aur câştigate la olimpiade internaţionale, a fost ofertat de trei universităţi americane, între care Stanford şi Harvard, el urmând să o aleagă pe cea care îi va oferi cea mai avantajoasă bursă.

Rareş Buhai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” DIN Bistriţa, a câştigat în fiecare an de liceu medalia de aur la olimpiada internaţională de informatică, dar şi la balcaniade şi alte concursuri internaţionale, anul acesta calificându-se din nou la faza naţională a olimpiadei de informatică.

Întrucât în iunie va absolvi liceul, Rareş Buhai a aplicat pentru trei universităţi americane care l-au acceptat deja, indiferent de rezultatul pe care îl va obţine anul acesta la olimpiade.

"Ştiu deja că voi studia în SUA, am fost acceptat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University şi la Harvard. Încă nu ştiu la care voi merge. Contează şi bursa pe care o voi primi. Încă nu sunt 100% decis, dar 100% sunt decis să studiez în SUA. Am fost acceptat pentru rezultatele de până acum. Cele de anul acesta nu mai contează”, a declarat Rareş Buhai.

Tânărul spune că, dacă va avea rezultate bune la olimpiada naţională, ar putea participa la Olimpiada Internaţională de Informatică din Kazahstan şi la cea a ţărilor din Europa Centrală, desfăşurată în Cehia.

"Sunt pregătit de olimpiadă, sper să am rezultate ca şi în anii trecuţi şi să iau tot aur. Dacă aş avea rezultate bune la naţională, aş putea participa la Olimpiada Internaţională de Informatică din Kazahstan şi la cea a ţărilor din Europa Centrală care e în Cehia. Materia am parcurs-o, dar în fiecare an devine din ce în ce mai greu la informatică”, a afirmat Rareş Buhai.

Citeşte şi: INCREDIBIL! Un licean a inventat o metodă de a depista CANCERUL printr-un simplu click

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ