Elevii din familiile defavorizate vor primi 500 de lei la început de an şcolar

| 13 aug, 14:05

Tichete sociale în valoare de 500 lei vor fi oferite la începutul anului şcolar elevilor din familiile defavorizate pentru achiziţia de rechizite şi haine, conform OUG nr 133/2020 publicate în Monitorul Oficial.

Tichetele vor fi oferite pentru un an şcolar elevilor care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Tichetele vor fi emise pe suport electronic, iar utilizatorii le vor putea utiliza pentru plata rechizitelor şi hainelor. Acestea se vor acorda în baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma nu va putea fi preschimbată în numerar.

Potrivit ordonanţei de urgenţă, Ministerul Educației a identificat peste 300.000 de copii din grădiniță, învățământul primar și gimnazial din medii dezavantajate, destinatari ai acestei măsuri care va fi aplicată prin fonduri europene, iar programul va fi gestionat de Ministerul Fondurilor Europene printr-un nou organism creat prin acest proiect de OUG.

Tichetele sociale au ca sursă de finanțare fondurile europene din Programul Operațional POAD 2014-2020.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ