Elevii români, premianţi la Olimpiada Internaţională de Chimie

| 30 apr, 2013

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie "Dimitri Mendeleev", desfăşurată  în capitala Uzbekistanului, Taşkent.

Medalia de aur a fost cucerită de Andreea Maria Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medalii de argint au primit Mara Ioana Ieşanu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "RomanVodă" din Roman şi Grigore Mihai Prună, din clasa a XII-a a Colegiului Naţional "Vasile Lucaciu", Baia Mare.

Alţi trei elevi au fost laureaţi cu medalii de bronz: Teodora Coroamă, de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani, Vlad-Mihai Mandrici, de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti şi Ştefan Bogdan Ivan, elev la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", din Bucureşti. 

Mara Ioana Ieşanu a primit şi premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practică. La ediţia din acest an au participat 118 elevi din 17 ţări. Concursul a constat în trei probe a câte 5 ore, două probe teoretice şi o probă practică.

Anul trecut, elevii români au obţinut, la Olimpiada Internaţională de Chimie, o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, iar în 2011, olimpicii au câştigat trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ