Elveţia face PUBLICĂ lista persoanelor cu conturi secrete. Cel puţin 50 de români vor apărea acolo

| 26 mai, 09:43

Elvetia se pregateste sa scoata de sub tipar lista persoanelor cu conturi secrete, asta în urma presiunilor facute de guvernele mai multor state din lumea intreaga, si in special a demersurilor facute de Washington.

Aceasta lista va cuprinde numele persoanelor cercetate in statele de origine pentru evaziune fiscala si care detin conturi in bancile elvetiene. Nici romanii nu vor fi exclusi, 50 de persoane putand sa apara numai in urma scandalului HSBC. Lista va fi publicata in Monitorul Oficial al Evetiei, anunta Deutsche Welle.

Problema legata de numele romanilor care au detinut conturi in sucursala elvetiana a bancii HSBC va fi transata de ANAF cu ajutorul datelor oferite de inspectorii Fiscului francez. Peste 50 de persoane urmeaza a fi verificate de o comisie speciala ANAF, in cazul in care se vor sesiza neconcordante intre declaratiile de venit ale acestora si sumele depozitate in banca elvetiana, diferenta urmand sa fie impozitata cu 16%.

In schimb autoritatile elvetiene sunt decise sa faca un pas in fata si sa publice in Monitorul Oficial o lista integrala a persoanele care detin sau au detinut conturi secrete in Elvetia si sunt cercetate pentru frauda si evaziune in tara de bastina.
Justificarea oficiala este ca unora dintre acestia li se ofera astfel sansa de a-si angaja un reprezentant legal in cazul in care nu stiu ca sunt pusi sub urmarire.

Anul trecut, Germania a inregistrat 40.000 de auto-denunturi, in care cetatenii acestei tari au recunoscut ca detin peste hotare conturi cu bani neimpozitati.

Avalansa "pocaitilor fiscali" a determinat crearea unei legi care sa permita impozitarea retroactiva a acestor venituri si aplicarea penalitatilor.

In martie, Elvetia a semnat un acord de schimb de informatii fiscale cu Australia. Alte doua documente similare urmeaza sa fie incheiate cu UE si Statele Unite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ