Emmanuel Macron, prima vizită în România. Mizele discuţiilor cu Klaus Iohannis

| 24 aug, 09:31

Aflat în primul său turneu european, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, soseşte, astăzi, în România, într-ovizită convenită la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Dincolo de agenda oficială publicată de Palatul Cotroceni, discuţii vizând dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale şi teme aflate pe agenda europeană, preşesintele Franţei caută sprijin pentru reforma pieţei muncii din Hexagon, în condiţiile în care Parisul a reclamat „dumpingul social” al muncitorilor străini care ameninţă locurile de muncă ale francezilor.

Programul oficial prevede o întâlnire tete-a-tete între Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis, dar şi o declaraţie comună de presă, la Cotroceni

De la ora 15.00, preşedintele Franţei se va întâlni şi cu premierul Mihai Tudose.

Spre seară, la ora 17.30, preşedintele Klaus Iohannis îl va însoţi pe Emmanuel Macron într-o vizită la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", iar la ora 19.30, la Palatul Cotroceni va avea loc o recepţie oferită în onoarea preşedintelui Franţei.

 

”Discuţiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internaţională şi de securitate. La finalul întrevederii cei doi preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă comună”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Turneul European al lui  Emmanuel Macrova vine în contextul în care în Franţa are loc o debatere aprinsă asupra reformelor pieţei muncii. Parisul reclamă o concurenţă neloială a forţei de muncă din Europa de Est. 

Macron s-a angajat să ia măsuri pentru a contracara "dumpingul social" în Franţa, metodă prin care companiile folosesc forţă de muncă mai ieftină din statele mai sărace din Europa de Est şi ameninţă locurile de muncă ale lucrătorilor francezi.

Un oficial francez a declarat, sub protecţia anonimatului, că Emmanuel Macron va milita pentru reguli mai stricte privind piaţa muncii în timpul călătoriei sale în Austria, România şi Bulgaria, în perioada 23-25 august, când va purta discuţii şi cu premierii din Cehia şi Slovacia.

Tag-uri: iohannis, Macron
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ