Enache (CCR): Ziua Naţională înseamnă nu doar unitate, ci şi o datorie de a continua modernizarea societăţii

| 01 dec, 10:45

Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, a transmis, joi, un mesaj de 1 Decembrie, arătând că Ziua Naţională a României înseamnă nu doar unitatea întregului popor, dar şi o datorie a noastră, a tuturor, de a continua, cu şi mai multă fermitate, dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti.

 

"De 1 Decembrie, începând cu anul 1990, poporul român şi fiecare cetăţean al său, oriunde s-ar afla în lume, sărbătoreşte Ziua Naţională a României. 'Unirea tuturor celor de o limbă şi de o lege, într-un singur şi nedespărţit stat românesc' a fost îndemnul lui Gheorghe Pop de Băseşti, cel care a prezidat Adunarea Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. Aceste cuvinte, rostite în urmă cu 104 ani, au dat forţă, încredere şi mai ales au inspirat şi au unit oamenii, iar astăzi, semnificaţia lor este la fel de puternică, prin menţinerea speranţei de unitate a întregului popor", afirmă Marian Enache, în mesaj.
Potrivit acestuia, "valoarea unificatoare" a zilei de 1 Decembrie ne oferă tuturor prilejul de a celebra împreună un moment crucial din istoria noastră, de a fi parte a unui "pact de fidelitate" faţă de Naţiune şi faţă de istorie, faţă de Constituţie, faţă de lege şi de consolidare a statului de drept şi de glorificare a făuritorilor Marii Uniri.
"Ziua Naţională a României înseamnă nu doar unitatea întregului popor, dar şi o moştenire şi o datorie a noastră, a tuturor, de a continua, şi cu mai multă fermitate, dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti şi de a cultiva valorile universale în care românii au crezut dintotdeauna, precum şi identitatea naţională, independenţa, libertatea şi demnitatea", menţionează Enache.
În acelaşi timp, spune preşedintele CCR, cinstim spiritul celor care au făcut posibilă această zi şi care au deschis drumul democratic pe care suntem astăzi, eroii noştri, cei care au luptat pentru un ideal: unitatea indestructibilă a poporului român.
"Nu le putem aduce un alt omagiu decât angajamentul nostru faţă de protejarea intereselor naţionale, apărarea valorilor fundamentale şi continuarea parcursului european ireversibil spre democraţie şi progres al României. Cu bucurie şi emoţie, doresc să transmit poporului român cele mai calde urări ale mele şi ale colegilor mei din Curtea Constituţională de prosperitate, bunăstare, sănătate şi bucurii. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români de pretutindeni", transmite Marian Enache.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ