Energia eoliană asigură peste 20% din producţia de electricitate de la noi

| 01 oct, 2013

Eolienele asigură în prezent o cincime din producţia naţională de electricitate, după ce în urmă cu câteva luni aveau o pondere de doar 8%.

Energia produsă de centralele eoliene acoperă în prezent 21% din producţia naţională, fiind a doua cea mai importantă sursă de electricitate, după cărbune, care are o pondere de peste 27%.

Potrivit datelor în timp real ale operatorului sistemului energetic naţional Transelectrica, eolienele, parcurile fotovoltaice şi centralele pe biomasă asigură 21,3% din consum, datorită vântului puternic, informează Mediafax.

Ponderea înregistrată în prezent de eoliene în totalul producţiei este mult superioară celei din primele şapte luni ale anului, de 8%.

Datele prezentate de Transelectrica reflectă situaţia în timp real a producţiei şi consumului de electricitate.

Totodată, producţia de energie nucleară asigură 17,4% din necesar, centralele pe hidrocarburi 14,5%, iar hidrocentralele 19,7%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ