Epava avionului prăbuşit în Apuseni ar putea fi ridicată miercuri, în funcţie de condiţiile meteo

| 21 ian, 2014

Echipa de procurori, ofiţeri criminalişti şi inspectori din cadrul Centrului de Investigaţii a Aviaţiei Civile care a efectuat cercetări marţi, la locul accidentului aviatic produs în Munţii Apuseni, a adunat mijloacele materiale de probă, care au fost depuse în saci ce au fost sigilaţi, urmând să fie transportate la laboratoare specializate, a declarat, pentru AGERPRES, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.

Potrivit sursei citate, aeronava nu dispune de o cutie neagră.

În ceea ce priveşte epava avionului, dacă condiţiile meteorologice o vor permite, se va încerca scoaterea acesteia din zona împădurită în cursul zilei de miercuri, urmând să se găsească o soluţie tehnică în acest sens, a menţionat Lazăr.

Locul în care s-a prăbuşit avionul va fi conservat şi securizat în zilele următoare de către Jandarmeria Alba, pentru eventuale alte cercetări.

Dosarul privind accidentul aviatic produs la limita dintre judeţele Alba şi Cluj a fost înregistrat încă de luni pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Cercetările la faţa locului au început în noaptea de luni spre marţi, fiind efectuate de ofiţeri criminalişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba şi au fost reluate în dimineaţa zilei de marţi, împreună cu ofiţeri din cadrul IPJ Cluj.

La faţa locului au sosit şi experţi din cadrul Centrului de Investigaţii a Aviaţiei Civile, experţi din cadrul Institutului Criminalistic al Poliţiei Române, cercetările fiind conduse de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Două persoane au decedat şi cinci au fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut luni într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului şi cele şapte victime, din care cinci răniţi, au fost găsite luni seara de către un pădurar din Horea.

Cauza morţii pilotului Adrian Iovan este şoc traumatic şi şoc hipotermic, consecinţă a unui politraumatism şi expunerea la temperaturi scăzute.

A doua victimă, sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, în vârstă de 23 de ani, a decedat ca urmare a mecanismului combinat de expunerea la temperaturi scăzute şi tulburări de dinamică respiratorie, consecinţa unui traumatism cervico-toracic.

Tag-uri: accident aviatic
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ