Gestul impresionant al localnicilor din comuna Horea. Cum au fost comemorate victimele accidentului aviatic

| 21 ian, 2014

Moţii din comuna Horea au făcut o cruce de lemn pe care au amplasată, marţi, în locul unde se află epava avionului, iar preotul din localitate a oficiat o slujbă în memoria pilotului şi studentei care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic, informează Monitoruldecluj.ro.

"Este o cruce de trei metri confecţionată din lemn, pe care s-au scris numele celor două persoane decedate, data şi ora 16.00, ora la care avionul a atins solul", a spus secretarul comunei Horea, Corneliu Olar.

"Singurul lucru pe care îl mai pot face acum moţii din Horea este să ridice o cruce şi să se roage pentru cei care au căzut aici, pentru cei care şi-au pierdut viaţa în această tragedie. Este un preot cu noi, vom face o slujbă şi ne vom ruga, aşa cum este datina noastră creştină", a afirmat el.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

În avion se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ