AURELIA ION: Tânăra de 23 de ani care a murit în urma accidentului aviatic

| 21 ian, 2014

AURELIA ION, tânăra moartă în urma accidentului aviatic de luni avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni, informează MApN.

Conform unui comunicat al MApN remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, a decedat luni, în urma accidentului aviatic ce a avut loc în Pasul Ursoaia, judeţul Cluj.

AURELIA ION, în vârstă de 23 de ani, efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, precizează MApN.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate.

Medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea, declara că tanăra a fost găsită în stop-cardio respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului.

Ea a precizat că fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade şi că s-a încercat resuscitarea acesteia pe toată durata intervenţiei de coborâre a celorlalte cinci victime, însă manevrele au eşuat.

Coordonatorul de transplant Victor Zota a spus că tânăra mai participase la prelevări de organe, făcea voluntariat şi "era dedicată meseriei cum rar găseşti".

Irinel Popescu: Tânăra care a decedat nu era din echipa de prelevare, era studentă în stagiu

AURELIA ION "Era studentă în stagiu la Fundeni, nu făcea parte din echipa de prelevare. Decizia ca aceasta să meargă la Oradea aparţine şefului echipei, respectiv doctorul Zamfir. Doctorul Pivniceru, de la Spitalul Sfânta Maria, a vrut să meargă să participe la prelevarea de organe întrucât unitatea sanitară din care face parte a fost acreditată pentru transplant, doctorul Calu face, de asemenea, un curs de perfecţionare, chiar dacă lucrează la un spital unde nu se face transplant, iar doctorul Ianceu se pregăteşte să facă prelevare la spitalul din Oradea", a spus profestorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie Digestivă şi Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni.

Potrivit profesorului Irinel Popescu, nu a fost nevoie să plece din Bucureşti o asistentă întrucât la Oradea exista o asistentă pregătită în acest sens.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban, a spus că studenta era dornică să înveţe şi s-a oferit ca voluntar să facă parte din echipă.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ