Medicul Zamfir rămâne internat la Fundeni: În meseria noastră, dacă n-ai instinct de conservare, nu rezişti

| 21 ian, 2014

Medicul Radu Zamfir, unul dintre cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din munţii Apuseni, rămâne internat în Clinica de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni, unde lucrează, a declarat, marţi, pentru Mediafax, managerul Institutului Fundeni, dr. Carmen Orban.

Zamfir a fost adus în Bucureşti, de la Cluj, marţi după-amiază, cu o cursă Tarom, el fiind lovit la faţă şi având o branulă în mâna dreaptă, după cum a declarat o altă pasageră a zborului.

Înainte de a fi instalat într-un pat al clinicii unde lucrează, medicul a susţinut, la Fundeni, o conferinţă de presă, în care a relatat despre accidentul aviatic în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Cu acest prilej, Radu Zamfir a povestit că unul dintre motoarele avionului a căzut cu puţin timp înainte de accident şi că el şi ceilalţi din aeronavă nu au avut, practic, timp să se panicheze.

"Nu am avut timp să ne panicăm. Am văzut că ţâşneşte combustibil din aripă. Am zburat de multe ori cu un avion de acest tip şi nu mi-a fost frică. Astăzi (marţi - n.r.), m-am urcat din nou în avion, la mai puţin de 24 ore de la accident. Nu m-am urcat cu inima deschisă, dar m-am urcat. În meseria noastră, dacă n-ai instinct de conservare, nu rezişti", a spus Zamfir.

Întrebat dacă era risc de explozie în momentul în care carburantul s-a împrăştiat în zonă, el a răspuns afirmativ, adăugând că de acest lucru le-a fost teamă celor din avion.

Medicul a fost întrebat şi dacă el şi ceilalţi medici au fost avertizaţi să nu plece în misiunea de luni, el răspunzând că nu îşi aminteşte să fi fost avertizat.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că Adrian Iovan ar fi cerut amânarea zborului de luni, după ce ar fi fost identificate unele probleme, la inspecţia tehnică a aeronavei, însă medicii au fost de acord să plece spre Oradea, pentru că transplantul era urgent, pilotul spunând: "Măcar să trecem de zona muntoasă".

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ