Radu Zamfir, audiat la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, în cazul accidentului aviatic din Apuseni

| 29 ian, 2014

Medicul Radu Zamfir s-a prezentat miercuri la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru a da o declaraţie în dosarul privind accidentul aviatic din Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, iar copilotul şi patru medici, printre care şi Zamfir, au fost răniţi.

Procurorii Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au citat pe medicul Radu Zamfir pentru a da o declaraţie prin comisie rogatorie, în dosarul de la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, în care sunt cercetate cauzele producerii accidentului aviatic.

Medicul s-a prezentat miercuri la Parchet în jurul orei 12.00 şi dă în prezent declaraţii în acest dosar.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic, pentru două infracţiuni: încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor şi vătămare corporală din culpă.

Medicii Valentin Calu, de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru, de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu, de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, au fost audiaţi marţi de către procurori, în timp ce copilotul, care a fost operat luni, va fi audiat în perioada următoare.

De asemenea, anchetatorii au audiat, luni, mai multe persoane dintre cele care au ajuns primele la locul accidentului, localnici sau membri ai echipelor de salvare.

Avionul de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla echipajul medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ