Epopeea corvetelor militare, la final. Ministrul apărării, precizări despre câștigătorul licitației

| 03 iul, 14:32

Epopeea corvetelor militare este la final. Astăzi, Ministerul Apărării Naționale a anunţat oficial câștigătorul licitației. Marele câștigător este firma franceză Naval Group, în colaborare cu Șantierul Naval Constanța.

Programul de achiziție este unul dintre cele mai mari din cadrul Marinei militare. Are o valoare de 1,6 miliarde de euro și acoperă achiziţionarea a patru corvete, dar şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Ministrul Leș a motivat într-o conferință de presă că toate criteriile tehnice au fost luate în calcul, dar că prețul a fost cel care a contat.

Primul termen de livrare este peste 3 ani de la momentul când s-a semnat contractul pentru livrare.

Întrebat de ce aveam nevoie de corvete, ministrul a răspuns că avem nevoie să ne apărăm în caz de atac și să fim defensivi.

"Asigură capabilitate militară care răspunde cerințelor de ultimă generație și este avansată tehnic, ceea ce la acest moment nu avem.", a mai spus Leș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ