Epurări în Turcia, la un an de la tentativa de lovitură de stat. Autorităţile au emis noi mandate de ARESTARE

| 10 iul, 14:42

Autorităţile din Turcia au anunţat că au emis mandate de arestare pe numele a 72 de angajaţi ai unor universităţi, inclusiv un fost consilier al principalului lider al opoziţiei, aceştia fiind suspectaţi că ar avea legătură cu mişcarea clericului Fethullah Gulen.

Poliţia a reţinut deja 42 de angajaţi ai universităţilor Bogazici şi Medeniyet din Istanbul, informează Reuters, citând agenţia de ştiri Anadolu.

Printre cei reţinuţi se numără Koray Caliskan, un profesor universitar care în trecut a fost consilier al lui Kemal Keilicdaroglu, liderul partidului secularist CHP, principala formaţiune de opoziţie din Turcia.

Toţi suspecţii foloseau ByLock, o aplicaţie de mesagerie despre care autorităţile turce afirmă că ar fi fost utilizată de susţinătorii lui Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016.

Aproximativ 50.000 de persoane au fost arestate şi 150.000 de angajaţi din domeniul public au fost suspendaţi sau demişi din funcţie ca urmare a măsurilor punitive luate de autorităţile turce după tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Duminică, mai multe mii de turci au luat parte la un miting la Istanbul împotriva Guvernului de la Ankara, în cadrul Marşului pentru Justiţie, ce a fost iniţiat în urmă cu trei săptămâni de Kemal Kilicdaroglu, care a declarat că se va deplasa în marş din capitala Ankara până la Istanbul pentru a protesta faţă de arestarea unui membru parlamentar al partidului pe care-l conduce.

Tag-uri: Turcia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ