Ericsson: 4,5 miliarde abonamente pentru smartphones în 2018

| 03 iun, 2013

Numărul abonamentelor globale pentru telefoane mobile inteligente va creşte de patru ori până în 2018, ceea ce va conduce la o cerere mare pentru reţele de telefonie mobilă, a anunţat luni producătorul suedez de echipamente de reţea Ericsson, transmite Reuters.

Conform celui mai recent studiu despre mobilitate condus de Ericsson, în 2018 la nivel mondial vor fi 4,5 miliarde abonamente pentru smartphones, faţă de 1,2 miliarde în 2012. De asemenea, traficul de date mobile ar urma să crească de 12 ori până la finele lui 2018, creştere stimulată de conţinutului video online.

"Serviciile LTE vor fi disponibile pentru aproximativ 60% din populaţia lunii în 2018. Ne aşteptăm ca numărul abonamentelor LTE să depăşească pragul de un miliard în 2017, stimulate de dispozitive mai performante şi cererea pentru servicii de date", a declarat directorul de strategie de la Ericsson, Douglas Gilstrap.

Studiul Ericsson mai arată că accesarea conţinutului video online generează cel mai mare volum de trafic de date mobile şi ar urma să crească cu aproximativ 60% anual până la finele lui 2018. Consumul video este, în medie, de 2,6 GB per abonat per lună în unele reţele. De asemenea, consumatorii petrec în medie 85 de minute zilnic în reţele de social networking.

Smartphones-urile au reprezentat jumătate din telefoanele mobile vândute în primul trimestru al acestui an, comparativ cu 40% pe ansamblul anului 2012. Numărul abonamentelor la telefonie mobilă a înregistrat o creştere anuală de 8% în primul trimestru. Din acestea, abonamentele WCDMA/HSPA au crescut cu 60 de milioane, GSM/EDGE cu 30 de milioane şi LTE cu aproximativ 20 de milioane.

Producătorii de echipamente de telecomunicaţii speră ca sporirea vânzărilor de tablete şi smartphone-uri să oblige operatorii de telefonie să investească în reţele 4G, care oferă o viteză de transfer şi o capacitate mai mari

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ